Arhiva članaka u kategoriji - ‘Uncategorized’

|

Dešavanja

Istorija

Izveštaj iz…

Noćni gulaš

Takmičenja

Vesti

|

Sastanak 25.april

Autor: MK - Novi Sad

April 26th, 2012

Glavne teme sastanka su bile maketa P-51 Mustang koju radi Slobodan Beleslijin i prišivci za kombinezone i uniforme iz kolekcije Predraga Stamenkovića.

Slobodan je doneo maketu “u radu” P-51 Mustang (Academy, 1/72) koja je “skrozirana” sa svih strana. Kabina (čija se unutrašnjost na ovim fotkama ne vidi) je obogaćena foto-ecovanim delovima a ostalo je rađeno “iz kutije”. Maketa je ofarbana (osnovna farba je Revell99) te je ušla u sam finiš radova (o maketi će biti posebno pisano).

Predrag Stamenković-Pegi poseduje nemalu kolekciju prišivaka i bedževa za letačke kombinezone i uniforme sa raznih strana sveta. Ovde prikazujemo nekoliko primeraka koje je Pegi doneo na uvid (mnogo veći broj će biti izložen tokom “Noći muzeja” u postavci našeg kluba). Pročitajte više… »

Shropshire Model Show 2012

Autor: MK - Novi Sad

April 4th, 2012

Izveštaj iz Kosforda možete pročitati na nacionalnom IPMSS sajtu

T-72B, 1/35, ZVEZDA

Autor: MK - Novi Sad

February 11th, 2012

Maketu tenka T-72B od poznatog ruskog proizvođača “ZVEZDA” je uradio naš član Nebojša Gajić. Maketa je urađena “kutijaški”, direktno iz kutije bez ikakvih dodataka.

Jednostavnost i lakoća izrade su uvek bili prisutni u radu ovog poznatog novosadskog i somborskog maketara a što se vidi i na ovoj maketi. U toku izrade korišćene su standardne tehnike sklapanja, farbanja i naglašavanja detalja…

 

 

Pročitajte više… »

Srećna Nova Godina-Happy New Year

Autor: MK - Novi Sad

December 31st, 2011

Maketaerski klub Novi Sad-IPMS Novi Sad se zahvaljuje svim maketarima i prijateljima na podršci i saradnji u 2011.godini i želi sve najbolje na ličnom i profesionalnom planu i u narednoj 2012.

Srećni praznici!

Scale Models Club Novi Sad-IPMS Novi Sad thank you for your cooperation and support,
and wish you all the success in the personal and professional domain.
Happy holidays and New 2012!