Arhiva članaka u kategoriji - ‘Takmičenja’

|

Dešavanja

Istorija

Izveštaj iz…

Noćni gulaš

Takmičenja

Vesti

|

Dunav 1255 II put / Danube 1255 pt. II

Autor: Rade Marjanović

May 18th, 2016

Maketarsko takmičenje “DUNAV 1255” organizovano od strane našeg kluba, uz podršku Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, se održalo prošlog vikenda, uz učešće preko sto maketara iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske/ Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije i Srbije.
Raznovrsne, predivno urađene makete, pregledane su i ocenjene od strane sudija, da bi na kraju takmičenja bile dodeljene nagrade najboljim maketarima.
Glavni sponzor nagradnog fonda za mlade maketare i specijalne kategorije je bila “Zvezda”, ruska kompanija.
Zahvaljujemo se svim takmičarima i maketarima na poseti i učešću, sa nadom da ćemo se videti na narednom “Dunavu” u Novom Sadu.
MKNS

Scale modelling contest “DANUBE 1255”, organized by scale model club IPMS Novi Sad, with the support of the Faculty of Technology, University of Novi Sad, was held past weekend, with the participation of more than a hundred modellers from Slovenia, Croatia, Republic of Srpska / Bosnia and Herzegovina, Hungary, Macedonia and Serbia.
A variety of beautifully built and presented models, reviewed and assessed by the jury, at the end of the contest day, awards and special prizes are handed out to best modellers.
The main sponsor of the prize fund for youth and special categories in the competition, was “ZVEZDA”, company from the Russian Federation.
We thank all competitors and modelers for visit and participation, hoping to see you at the next “Danube 1255” event in Novi Sad.
SMCNS

IV Novogodisnji Lavirint Kup , Beograd 11.XII.2011.

Autor: Predrag Stamenković

December 13th, 2011

Četvrti Lavirint kup, maketarsko takmičenje održano je u nedelju 11. decembra 2011. godine u Beogradu, preciznije u muzeju vazduhoplovstva na Surčinu. Izuzetno poseceno takmicenej sa velikom brojem ucesnika ali i ljudi koji su dosli da bi uzivali u ovom hepeningu.  Prvi put od kada se takmicenja odrzavaju u muzeju,takmicarska postavka je bila na spratu u senci orla a u krug sto je odlicno izgledalo. Veliki broj tamicarskih maketa koje mozda nisu bile toliko atraktivne ali su zato perfektno uradjene. Izlozbeni deo je bio takodje  pun maketa. Berza najbolja do sada kod nas. Cene na pojedinim standovima cene  su bile nize nego na online shopovima. Kafana korerktna sa cenama. Sve u svemu dogadjaj vredan paznje za maketarski svet Srbije.

Pročitajte više… »

PZL 23 Karaš u Telfordu

Autor: MK - Novi Sad

December 6th, 2011

Jedan od ciljeva našeg putovanja u Telford i učestvovanja na SMW-u je bio i upoznavanje sa organizacijom i pravilima takmičenja na tom velikom skupu. Maketarska takmičenja kod nas i u našoj okolini su uglavnom ,,lokalnog” karaktera pri čemu mislim da su učesnici većinom domaći takmičari sa gostima iz okolnih zemalja (izuzev takmičenja u Mošonmađarovaru koje izlazi iz tog okvira po svojoj posećenosti a čemu je pored odlične organizacije doprineo i odličan centralnoevropski geografski položaj koji je većini ,,usput”). U Telfordu je sasvim druga stvar. Lokacija je ,,na kraju Evrope”, geografski gledano skroz skrajnuto na velikom ostrvu koje se zove Velika Britanija. I pored toga, to je maketarsko okupljanje koje privuče ubedljivo najviše zaljubljenika u ovaj sjajan hobi. Ove godine u takmičarskom delu je učestvovalo 300 takmičara sa 964 makete u 90 posebnih klasa i 40 posebnih nagradnih grupa. Takmičari su došli iz 20 zemalja i odnos sa domaćinima je bio 51% IPMS UK prema 49% strana IPMS udruženja. Dakle, takmičenje…

Pročitajte više… »

Novogodišnji kup 2011

Autor: MK - Novi Sad

December 1st, 2011

11.decembra u Muzeju vazduhoplovstva ,,Beograd” će se održati IV novogodišnji kup u organizaciji maketarskog kluba ,,Oluj”. Uz uvek dobro druženje biće organizovana i maketarska berza. Za maketare koji ne žele da se takmiče ali imaju volju da prikažu svoje makete biće organizovano posebno mesto tj izložbeni prostor. U sklopu događaja biće održano i nekoliko radionica u kojima će maketari pokazati svoje veštine i tehnike u sklapanju i  farbanju maketa i figura. Gospoda koja će izvesti radove su: Figure – Ilija Dragoslavić, Preshading i postshading – Aleksandar Mladenović  (aka Medico), delovi od stirena – Milan Radulović i vozila član BMK-IPMS Beograd Nemanja Mijatović (aka Tripko).

Organizator se potrudio da obezbedi besplatan ulaz za sve učesnike i goste muzejskoj postavci, kao i besplatan parking ispred muzeja. Muzej inače ima svoj mali restoran i kafe koji će takođe biti otvoreni tokom takmičenja.

Non-serbian speaking modellers can visit this link

Svoje učešće su najavili i maketari iz okolnih zemalja. Nadamo se da će ovaj maketarski skup proteći u sjajnoj atmosferi i dobrom druženju kao i uvek. Dođite!